INTERVIEW MET PRIYA MISHRA: INDIA’S EERSTE VROUWELIJKE CANNABISACTIVIST

WhatsApp Image 2019 07 25 at 19.53.45 1 2 768x960 1

Laatst bijgewerkt op 24 juni 2021

()

Ze is een cannabisondernemer en activist die werd gediagnosticeerd met fase 3 lymfekliertuberculose. Cannabis heeft haar leven gered. Hier is haar verhaal…

Priya Mishra is India’s eerste vrouwelijke cannabisactiviste die op haar sterfbed lag tot de cannabis haar leven redde. Ze werd gediagnosticeerd met stadium 3 lymfekliertuberculose en de voorgeschreven medicijnen die ze nam maakten haar situatie nog erger. In 4 maanden tijd deed cannabis voor haar wat die medicijnen niet konden… haar leven teruggeven. Dokters zeiden dat het jaren zou duren voordat ze weer normaal zou zijn als ze zou overleven.

In mijn interview met Priya Mishra bespreekt ze de cannabisindustrie in India en haar startup Hempvati.

Hoe heb je over wiet geleerd?

Priya: Stoner vrienden en het internet. Ik heb stonervrienden zoals iedereen. Omdat mijn tuberculose medicijn me geen verlichting gaf van de pijn, kreeg ik op een dag van een vriendinnetje van mij een jointje, zodat ik tenminste kon slapen. Die nacht sliep ik rustig en de pijn was weg, dat was toen ik me realiseerde dat deze plant nuttiger voor me was dan het medicijn dat ik nam en toen was er geen terugblik meer.

Welkomstaanbod

Alleen voor nieuwe klanten bieden wij de volgende couponcode aan voor een korting van 12% op jouw eerste bestelling.
* geldig voor alle Nordic Oil producten

CBD olie 15%
Snelle levering
Gemaakt door de natuur
Beveiligde betaling

Vertel me eens wat meer over je zaak en wat heeft je ertoe aangezet?

Priya: Hempvati is een in India opgerichte stichting. Wij onderwijzen, adviseren en raadplegen patiënten, autoriteiten en professionals op het gebied van medische cannabis en industriële hennep op verschillende niveaus. Het werd gelanceerd om alleen het bewustzijn over deze plant te verspreiden, die mijn leven heeft gered.

Heb je geprobeerd je familie te informeren over CBD? Hoe heeft je familie gereageerd op je werk in de cannabisindustrie?

Priya: Het heeft me een heel jaar gekost om me open te stellen voor mijn familie over mijn cannabisgebruik en activisme. Nu vraag ik me af waarom ik zo lang heb gewacht, omdat ze me verrassend genoeg heel erg steunden toen ze zagen dat hun dochter beter herstelde, ze wisten dat het een goede zaak was. Ik had volledige steun toen ze de plant en de samenzwering daadwerkelijk begrepen met voldoende wetenschappelijk bewijs.

Wat is je favoriete soort?

Priya: Mysore mango en Malana Hash

Hoe kan je medicatie geven? Medicijnen voor een bepaalde aandoening?

Priya: Ik gebruik CBD-capsules, en ik vape. Ik heb mezelf genezen van lymfekliertuberculose alleen met behulp van cannabis en Satvik voedsel (biologisch, ayurvedisch dieet van fruit en groenten). In die tijd had ik alleen toegang tot toppen en dus rookte ik of maakte ik olie voor mezelf. Op dit moment heb ik een jojo-ruggengraat en PCOD waarvoor ik cannabis blijf gebruiken en geen enkel ander medicijn helpt me om zowel de manier waarop cannabis voor mij werkt te behandelen.

Hoe kijken mensen naar cannabis in India?

Priya: Cannabis is ingebed in de Indiase cultuur, geschiedenis, geneeskunde en alles. De meeste Himalaya staten hebben bekend dat ze ganja gebruiken voor meerdere doeleinden, waaronder medisch, doek, voer, zelfs als groente. Helaas was de hele focus na het Britse hennepcommissietijdperk om dit uit ons systeem te verwijderen.

Waar zie je de legalisatie van cannabis in India?

Priya: We hebben de afgelopen 4 jaar heel hard gewerkt om cannabis legaal te maken in een paar staten en hebben ook een aanvaarding door de centrale overheid. Het werkt in ons voordeel en omdat het een belangrijk onderdeel is van de Ayurveda is het oude medische systeem van India. Ik hoop binnenkort een volledige medische legalisatie te zien. Op dit moment is CBD in India alleen op recept verkrijgbaar en wordt THC alleen gebruikt voor palliatieve zorg.

Gezien de geschiedenis van cannabis in de Hindoestaanse mythologie, waarom duurt het zo lang voordat India cannabis legaliseert?

Priya: Centraal is het legaal, maar individuele staten moeten de beslissing nemen (net als in de VS) Ik heb persoonlijk met 5 staten in 4 jaar gewerkt aan de hervorming van de cannabiswetgeving en ze zijn allemaal positief geweest… dus het is een handmatige klus. Meer mensen en bewustwording zal het proces versnellen.

Waar zie je over 5 jaar cannabis in India?

Priya: Over 5 jaar hoop ik India een leidende rol te zien spelen in de wereldeconomie. India alleen al heeft meer dan 500 inheemse zadencatalogus – waardoor het het land met het maximale aantal soorten is! Aangezien onze cultuur vanaf het begin van de tijd cannabis heeft gebruikt, zouden we ook de leiders in de cannabisindustrie moeten zijn. Het feit dat veel plaatsen in India nog steeds hennep gebruiken voor industriële, medische en zelfs religieuze doeleinden zal alleen maar bijdragen aan het vergroten van het bewustzijn. Educatie & bewustwording is de sleutel.

Wilt u meer weten over Hempvati? Kijk dan op www.hempvati.com.

Volg Hempvati op Instagram & Facebook.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen uitgebracht! Wees de eerste om deze post te beoordelen.

Als je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op social media!

Deel jouw CBD ervaring via Facebook
Wil jij profiteren van de ervaring van andere CBD-gebruikers? Heb jij vragen en wilt jij graag van gedachten wisselen? Er zijn nu actieve groepen op Facebook.

Gepubliceerd door Stefanie Stingl

Stefanie is onze expert op het gebied van CBD voor de huid en doet elke dag verder onderzoek naar CBD voor huidverzorging. Of je nu last hebt van huidproblemen of gewoon op zoek bent naar een nieuw favoriet huidverzorgingsproduct, Stefanie adviseert je graag over welk product het beste bij jouw wensen past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *